Privítajte nový rok originálne: pripite si domácim punčom

Ďalší rok sa pomaly končí a my už začíname pomýšľať na to, ako sa s ním rozlúčime. Chystáme silvestrovské párty a zábavy, na ktorých sa radi pohostíme rôznymi jedlami a nápojmi, nehovoriac o klasike, ako je šampanské. V ponuke nájdeme aj rôzne punče, ktoré sa za niekoľko posledných rokov stali obľúbené aj v našich končinách. Tento rok však môžete urobiť výnimku a podávať hosťom vlastnoručne vyrobený punč.Ohňostroj s logom nového roka.jpg
 
Receptov na rôzne nápoje, či už alkoholické alebo nie je mnoho, no my vám prinášame dva z nich, ktoré stojí za to vyskúšať.
Zmrzlinový mätový punč
Suroviny:

  • instantný vanilkový puding – jedno balenie
  • studené sladké mlieko – 2 litre
  • muškátový oriešok – 1 čajovú lyžičku
  • stéviu – niekoľko kvapiek podľa chuti
  • rum – ½ šálky
  • mätovú (vanilkovú) zmrzlinu – 1 liter
  • zázvorové pivo – 300ml
  • škoricu – ¾ čajovej lyžičky
  • mätový extrakt – ½ čajovej lyžičky
  • rumový alebo vanilkový extrakt – 1 ½ čajovej lyžičky
  • červené potravinárske farbivo – 2 až 4 kvapky
  • šľahačka – ½ šálky
  • na ozdobu – čokoládu, lístky mäty

 
Príprava:
Najprv nechajte rozmraziť zmrzlinu pri izbovej teplote asi 30 minút. Medzitým rozmiešajte puding s mliekom do zhustnutia, pridajte muškátový oriešok, škoricu, stéviu a ostatné extrakty, prilejte pivo, šľahačku vyšľahanú do tuha a roztopenú zmrzlinu. Všetko vyšľahajte. Nakoniec pridajte kvapky farbiva a dôkladne premiešajte. Nápoj nalejte do pohárov na šampanské a dozdobte podľa svojho vkusu, čokoládou, cukrovinkami a lístkami mäty.Ohňostroj s logom nového roka.jpg
 
Hruškový šumivý punč s Proseccom
Suroviny:

  • brusnicová šťava – 1 šálku
  • hruškový nektár – 2 šálky
  • šumivé víno alebo Prosecco – 1 šálku
  • na ozdobu – plátky hrušiek

 
Príprava:
Brusnicovú šťavu s hruškovým nektárom rozmiešajte v nádobe na punč, do zmesi dolejte šumivé víno alebo Prosecco, doozdobujte kúskami hrušiek a po vychladení môžete podávať.