Ako si poradiť s problémami so slabou erekciou a ako sa im vyhnúť

K partnerskému životu sa radí aj jeho dôležitá súčasť, akou je pravidelný sex, ktorý by mal byť takisto uspokojivý pre oboch zúčastnených. Tohto faktu sme si síce všetci dobre vedomí a snažíme sa ho praktizovať, hoci v nejednom prípade to môže byť ťažšie, než to vyznie teoreticky.

Príčinou nemusia byť partnerské nezhody, ale situácia, v ktorej sa u jedného z partnerov, respektíve u mužov začína čoraz častejšie prejavovať slabá erekcia a zrejme nastáva čas, začať riešiť problemy s erekciou.

Zo všetkého najskôr sa zamerajme na príčiny. Tých v skutočnosti dokáže byť hneď niekoľko. Faktorom niekedy totiž nemusí byť priamo iba vysoký vek, vlastne ak sa dané nedostatky vyskytujú u mužov okolo 40 rokov a mladších, nemôžeme hovoriť o príčine, akou je staroba. Je to ale pravdepodobne dopad škodlivých faktorov, ktoré sa na nich postupne zbierajú a toto je výsledok.

Nezdravý životný štýl zložený napríklad z nepravidelného spánku, fajčenia, častých stresov, mastných jedál a nevyváženej stravy chudobnej na vitamíny a potrebné látky, už len z toho hľadiska dokážeme nájsť niekoľko možných faktorov, ktoré môžu viesť k organickému narušeniu systému, akým vzniká zdravá erekcia.

muž s cigaretou

  • Svoju negatívnu úlohu dokáže zohrávať aj narušená, respektíve unavená psychika a stres.
  • K známym zabijakom potencie sa radí aj užívanie tlmivých liekov či antidepresív.

Niekedy je neschopnosť dosiahnuť kvalitnú erekciu príznakom vážnejšieho organického ochorenia. A aj to je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa neoplatí nechávať si tento problém pre seba. Vždy je lepšia konzultácia s odborníkom, čiže s vašim lekárom. Ten môže vážnejšie ochorenie našťastie vylúčiť, ale následne vám dokáže stanoviť liečbu, plán alebo účinné rady, ako vrátiť váš aktuálny stav do normálu.

skok, víťazstvo

Niekedy dokonca stačí spraviť radikálnejšie zmeny v spomenutom životnom štýle a životospráve. A pokiaľ nefandíte medicínskemu zázraku, akým je viagra, na výber sú prírodné liečivá a doplnky, ktoré posilňujú mužské libido a zároveň zvyšujú hladinu testosterónu. Zdravá hranica tohto špecificky mužského hormónu vie byť kľúčová pre vašu kondíciu v sexuálnom živote.